martes, 1 de mayo de 2012

INAUGURACIÓ DEL MUSEU I SOPAR DE GERMANDAT



Museu de la Germandat


Dissabte 28 d'Abril de 2012 a les 18:30h, i dins dels actes del 25è aniversari de la Germandat, es va inaugurar l'exposició permanent a la nostra Germandat, situada a Avd. de Perú, nº13 i on es poden observar part dels nostres estris, així com brodats i orfebreria que llueixen i embelleixen als misteris processionals, tot això formant part del patrimoni de la Germandat.
A l'acte d'inauguració van assistir l'Il·lustríssim Sr. Joan Mora i Bosch, alcalde de Mataró, presidents de les diferents confraries, així com el president dels Armats de Mataró que formen part de la Comissió de Setmana Santa. També va assistir el Mn. Joan Sabé, rector de l'Església de Ntra. Sra. de l'Esperança i un gran nombre de confrares i veïns del barri.
El Sr. Joan Mora, alcalde de la ciutat visitant el Museu

L'acte es va iniciar amb el rés d'un Parenostre i un Ave María a l’oratori de la Casa Germandat davant les Imatges Titulars donant pas al moment de la inauguració, on el nostre Germà Major, el Sr. Jesús Moya va fer un breu repàs a la història de les diferents seus socials per les quals la Germandat ha transcorregut durant aquests 25 anys.
Moment previ al tall de la banda inaugural, Germà Major i Alcalde de Mataró

Aquesta breu explicació, va començar esmentant que la primera seu va tenir lloc l'any 1987, a un petit despatx del carrer Onofre Arnau, posteriorment es traslladà a una casa situada al carrer Rierot, 23 i gràcies a la cessió d'aquesta casa per una família vinculada a la Germandat. I ja al 1995, la Germandat va decidir adquirir en propietat l'actual casa al barri de Rocafonda.
Vitrina frontal

El Germà Major va continuar explicant que després d'un any de remodelació de les diferents estades de la casa, com són la nova sala de juntes, la nova cambra per albergar el vestuari, tant de les Sagrades Imatges com de la indumentària processional, els patis i la creació de la Sala que s’ha convertit en el recent inaugurat museu.

Part del museu amb el mantell processional al fons

Aquesta reforma ha estat duta a terme de forma totalment altruista per un grup de germans que han treballat durant gairebé 11 mesos de manera constant.

Detall de la corona processional de Ntra. Sra. dels Dolors i medalla
Al sostre del museu, el sostre del pal·li

Abans de donar pas al tall de la banda com a senyal d'inauguració, el nostre Germà Major, va explicar que: “dins del nou museu es podran observar grans coses que ens deixaran amb la boca oberta, però el que no es podrà observar és el lliurament i el cor de totes aquelles persones que han treballat per aquest MUSEU”. Seguidament, es va tallar la cinta donant pas als assistents l’entrada al museu, realitzant a continuació una visita en motiu de la jornada de portes obertes, dins d'aquesta ruta pel seu interior es va celebrar un brindis amb cava pel treball aconseguit.

El Sr. Jesús Moya i Sr. Joan Mora gaudint del museu

Finalitzat l'acte d'inauguració, ens traslladarem a l'hotel NH Ciutat de Mataró, per a celebrar el tradicional sopar de Germandat, que aquest any tenia un caràcter especial, ja que en ell s'homenatjava a tots els germans que hi formen part des de l'inici, fa ara 25 anys.

Sopar de la Germandat a l'hotel Ciutat de Mataró

Al sopar van assistir l'Il·lustríssim Sr. Joan Mora, alcalde de la ciutat; el Sr. Joaquim Fernández, regidor de cultura; el Mn. Vicenç Mira, consiliari de la Comissió de Setmana Santa; els vicaris de Santa María i Sant Josep, Mn. Ramón Batlle i Mn. Manel Miras; així com més d'un centenar de germans.

Un dels moments audiovisuals

Durant el sopar es van projectar diferents videos: el primer recollia un resum de les processons d'aquest any 2012, seguidament es va presentar l'uniforme que utilitzaran els portants i penitents a la processó extraordinària del proper 15 de Setembre, així com un altre amb el projecte de l'uniforme que també lluirà la nostra Agrupació Musical. Amb motiu del 25è aniversari, la Germandat va elaborar un video dels primers anys de la Setmana Santa a Mataró, anys 1987, 1988 i 1989, que va donar pas al lliurament d'insígnies als homenatjats assistents al sopar, éssent l'última imposició per al Germà Fundador, el Sr. Jaume Castells, a qui se li va fer lliurament d'una medalla de la Germandat banyada en or que ell va decidir traspassar a la Imatge de Ntra. Sra. dels Dolors ja que ella era la veritable fundadora, fet que va donar lloc a informar públicament, en veu del nostre Germà Major, que aquesta medalla quedaria exposada en el recentment estrenat museu.
Insignia de plata commemorativa dels 25 anys com a germà

Acabà l'acte amb unes emotives paraules de l'Il·lustríssim Sr. Mora, reconeixent l'esforç realitzat pels confrares de la nostra Germandat pel bé de la ciutat. I com a fermall final, i com a reclam i preparació de la processó extraordinària del 15 de Setembre, es va projectar el video de motivació que es va passar moments abans de la processó del Divendres Sant, als més de cent portants que van participar en aquest dia.

Medalla del membre fundador

No hay comentarios: