sábado, 28 de enero de 2017

VIIè. Aniversari betificació Josep Samsó i Elias


El passat dilluns, 23 de gener, a la Basílica de Santa Maria de Mataró es celebrà el VIIè. aniversari de la Beatificació de Josep Samsó i Elias.

Una nodrida representació de la Germandat de Jesús Captiu i Nostra Senyora dels Dolors va participar un any més a la cerimònia.



Instants abans de l'inici de la Santa Missa, representants de Junta de la Germandat varen dipositar un centre de flors a l'urna que conté les relíquies del Beat Samsó a la Capella de les Santes.

La nostra Germandat ha dut un paper molt actiu en el procés de Beatificació, cal recordar la participació en la comissió organitzadora de l'acte de beatificació que va tenir lloc a la Basílica de Santa Maria de Mataró l'any 2010 i participant en el mateix acte com a servei d'ordre. 

També va ser l'encarregada l'any 2015 de la processó del trasllat de les relíquies del Beat a la seva nova ubicació en una urna-relicari a la capella de les Santes de la Basílica. 


Cal destacar que en el pas del Nostre Titular Jesús Captiu hi ha una capelleta amb la imatge del Beat Samsó, imatge que va ser beneïda el mateix dia de la proclamació de la Beatificació pel llegat Pontifici Mons. Angelo Amato, arquebisbe Prefecte per a la Causa dels Sants.



L'homilia va ser a càrrec de mossèn Vicenç Mira, Arxipreste de Mataró i consiliari durant molts anys de la Comissió de Setmana Santa, que va realitzar una emotiva glosa de la vida del Beat.

Finalitzada la cerimònia, els assistents varen poder venerar les relíquies besant el petit reliquiari i acabaren amb una processó fins a la capella de les Santes.







No hay comentarios: